Vrijdag 16 januari 2015

Vrijdag 16 januari 2015

Vandaag was een heel ‘interessante’ dag. Om 10 u waren we bij het ‘magasin’ van Ibrahim, die ons een cadeautje wou doen. Mimi kiest een halssnoer en koopt er nog twee voor de verkoop. Daarna naar het busstation, waar we iets na elven aankomen. Er is niemand. De bus van 9 u is kennelijk vertrokken. We informeren naar de volgende bus. Antwoord: na het middaggebed (van 13 u). We installeren ons. Omdat de Harmattan is gaan liggen wordt het warmer. Onder het golfplaten dak van de wachtruimte voor reizigers is het al gauw rond de 35 graden. Om een lang verhaal kort te maken. Om 18.15 is er nog steeds geen bus te bespeuren. Terwijl deze busmaatschappij 3 jaar geleden nog om de 2 uur een bus naar Bamako liet vertrekken, rijden er nu hooguit 2 bussen per dag, omdat de bevolking geen geld meer heeft om te reizen: uiteindelijk waren we immers maar met 4 passagiers om de middagbus naar Bamako te nemen…

We zijn het zat, en besluiten om toch nog maar een nacht in Segou door te brengen. We proberen de ‘Auberge’ uit, die iets verder een ‘dépendance’ heeft, waar er nauwelijks verkeer is.

De planten in de 'Auberge' worden goed onderhouden
De planten in de ‘Auberge’ worden goed onderhouden

We genieten van de zalige rust. Je moet er wel tegen kunnen dat de hagedissen je bijna over je voeten lopen!

Deze hagedis vindt Mimi's voeten wel interessant
Deze hagedis vindt Mimi’s voeten wel interessant

Sounkara belt ons alle dagen op – indien niet 1x dan 2x: ze wil morgen haar chauffeur sturen om ons af te halen. Hij zou om 7 u in Bamako vertrekken, dan is hij tegen 10 u in Segou en spreidt zij haar vleugels over ons om 13u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *