Donderdag 15 januari 2015

Donderdag 15 januari 2015

Yvonne vertrekt weer met de bus naar Mopti. Ons plan om vandaag naar Bamako af te reizen blijkt onhaalbaar: Willie blijft in bed uitzieken. Intussen overloopt Mimi wat er kan gebeuren in Ali’s tuin: hoofdprobleem is gebrek aan planning. Ali is zeer actief, maar ook impulsief. Hij werkt tot hij erbij neer valt, en is daarna zo uitgeput (ook mentaal) dat hij niet verder kan. Wel is hij, zoals de meeste Malinezen, bijzonder creatief. Getuige daarvan dat hij in de waterput van 9 meter diep vissen kweekt!

Ali voor zijn 'visvijver'
Ali voor zijn ‘visvijver’

Die geeft hij ook elke dag eten: overblijfselen van rijst, bijvoorbeeld. Of spaghetti. Maar NIET de saus! Dan wast hij eerst de overblijvende spaghetti  – met water uit dezelfde put, natuurlijk. Of we binnenkort getrakteerd zullen worden op vis uit de waterput van Ali?…

Er zijn echter behoorlijke kosten: de put moet gereinigd worden – wat niet bepaald goedkoop is, de waterpomp moet vervangen worden, enz. Ali hoopt wellicht dat wij dat allemaal zullen bekostigen, maar dat is niet de bedoeling van onze komst naar Mali. Issa, de directeur van de Compagnie Maritime, wil een kippenkwekerij beginnen, en is daar al redelijk succesvol in….

Mimi fotografeert alle bulletins van de leerlingen. Ibrahim wil zijn schuld afbetalen door ons extra spullen te verkopen! ’s Avonds nemen we afscheid van Souleymane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *