Zonnepanelen voor de praktijklessen

Zonnepanelen voor de praktijklessen

Tegelijk werd er volop verder gewerkt aan de uitbouw van de school: vorig jaar had een milde schenker hier 100 zonnepanelen (ter waarde van 2.000 Euro) geschonken voor de uitbouw van een zonne-energiesysteem op het dak van het nieuwe atelier. Alleen… die panelen moesten nog wel worden vervoerd. Stevig ingepakt, per schip van Antwerpen naar Dakar (Senegal),

vandaar over de weg (zo’n 1.000 km) naar Bamako. Daar werden ze overgeladen op een vrachtwagen naar Ségou, en vervolgens – het moeilijkste stuk – over de zandweg naar Fintiguila. Daar afladen.

Uiteindelijk zijn er van de 100 slechts 9 beschadigd!

Dan moesten ze worden gemonteerd op een stalen draagconstructie  die boven op het dak van het werk-atelier werd geplaatst.

En zo ziet het resultaat er dan uit:

Tenslotte aangesloten op een elektrisch systeem.

En ja, het werkt! Er is voor het eerst in de geschiedenis van het dorp: ELEKTRICITEIT!

Totale kosten: zo’n dikke 12.000 Euro voor het geheel ter plekke was aangesloten! Gelukkig kon Mali-ka-di daarvoor beroep doen op diverse sponsors – zodat er geen gat is geslagen in het budget. Zowel Belfius, Wereldmissiehulp, Verbeke Art Foundation als Rotaract Antwerpen-Noord en 11.11.11 hebben deze operatie mogelijk gemaakt, zodat eind november het eerste kunstlicht in onze  school scheen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *