Woensdag 15 januari 2014

Woensdag 15 januari 2014

Gisteren was de temperatuur al wat gezakt: tot 32 graden. En vannacht koelde het plots sterk af, zodat we allebei wakker werden in het tentje van de kou. Misschien was het slechts zo’n 15 graden. (Vannacht moeten we warmere dekens meenemen.) Het was allemaal een voorbode, want vanochtend steekt een flinke wind op: de harmattan! (Een sterke wind die uit de Sahara in het noorden waait en naast behoorlijk koude lucht ook heel veel stof en zand uit de woestijn meeblaast.)

Naar de stad om geld te wisselen, ook om het salaris van de leerkrachten te betalen, zodat we dat voor deze maand niet met Western Union moeten opsturen. Mimi haalt de zwarte doeken af bij N’Domo,

Het zonlicht fixeert de kleuren van de bogolans

ik ga langs bij Ali, die tot 2 u van ochtend gewerkt heeft aan een cadeau voor Hubert (verrassing!).

Ali maakt een geschenk

Colette informeert naar de bussen naar Bamako voor morgen. Kennelijk is er een nieuwe maatschappij, Africa Tours, die geacclimatiseerde bussen heeft. Die airconditioning interesseert ons niet zozeer, maar het betekent wel dat het nieuwere bussen zijn, dus aanzienlijk minder kans dat ze onderweg panne hebben. Onderweg waren er minstens 3 bussen die aan de kant stonden….

Straks onze gammele fietsen terug naar Monique brengen en met haar afrekenen voor de stoffen die Ibrahim voor ons uit de Dogon heeft meegebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *